Punch Club – Retro Bir Fight Club Macerası

The Sims’i seviyor musunuz? Piksel piksel 2D dövüş oyunlarını görünce “hey gidi!” diyor musunuz? Rocky’i seviyor musunuz? (sevmeyen var mı gerçekten?)18 TLniz var mı? Cevaplarınız evet ise Steam’e gidip Punch Club’ı satın almanız gerekli. Hayır ise zaten 18 TLsi olmayan kişinin internette işi ne? Gidin çalışın.

Punch Club 1990’lardan çıkmış bir Atari oyunu edasıyla grafiklenmiş, karakter gelişimi üzerine giden bir Karma Dövüş Sanatları (MMA) \ Kickbox dövüş oyunu. Özellikle kısa, konuyu hızlıca özetleyen demoları ile eski oyunları hiç aratmıyor. Örneğin Kahramanımız, oyunun başında bir dövüşe karışıyor ve yoldan geçen biri -ki adı Mickey! (içimizdeki Rocky aşkı ve heyecanı burada kendini belli ediyor) – “hey harika bir tekniğin var, dövüşçü olmak istersen şuraya gel” diyor ve pat diye olaya dahil oluyor.

Punch Club

Oyunda Türkçe Dil ve twitch bağlantı seçeneği mevcut

Önce Ekranı Tanıyalım

Oyunun ana ekranı aslında bir haritadan ibaret. Oyunun başında bu haritada sadece 3 yer var. Eviniz, Mickey’nin mekanı ve iş yeriniz. Bir mekana tıklayarak oraya seyahat edebiliyoruz. Seyahat için seçim şansımız var ya otobüsle çabuk gider para veririz ya da yürür günümüzden yeriz. Günümüzden yemenin ne zararı var birazdan değineceğim.

Herhangi bir mekan seçtiğinizde, karşınıza gelen ekranda üst kısımda dövüşçümüzün fiziksel özellikleri hakkında bilgiler görüyoruz. Burada mavi çubuklarda, enerji, ruh hali, açlık, sağlık gibi çubukları var. Bunları ne kadar dolu tutarsak antrenmanlardan o kadar verim alıyoruz. Ayrıca rakamlarla belirtilen büyük, renkli karelerde güç, çeviklik, dayanıklık var. Sayı ne kadar çok o kadar iyi. Yine bu sırada para durumunuz ve yetenek puanlarınız var ki puanlara da az sonra değineceğim. Gün sayacı ise üstteki sırada en sonda duruyor.

Nereye çekeyim abi?

Yine ekranda sol tarafta ana menü diyebileceğimiz ikonlar var. Karakterle ilgili bilgimizi, dövüş ligindeki durumumuzu, şehir haritasını, dövüş tekniklerimizin akışı, hayat hikayemiz ve hedeflerimizi görebiliyoruz.

Bunlar haricinde her mekanın ekran görüntüsü elbet ayrı. Evinizde hafif antrenman yapabileceğiniz yerler, dinlenmek ve yemek için mekanlar varken, Mickey’nin mekanında pek bir şey yok ancak Mickey en öğüt veriyor hem de haritanın açılması, gelişmesi konusunda size yardımcı oluyor, iş yeriniz ise bir şantiye. Evet doğru duydunuz amelelik yapacaksınız. Hayat zor.  Dövüş serüveninizde ilerledikçe yeni mekanlar haritada açılacak. Bir market, bir fitness merkezi, iş arayabileceğiniz farklı yerler, eve spor malzemeleri alabileceğiniz yerler gibi.

Yorumlar