Fantastic Four Hakkında İlginç Bilgiler

19. Marvel’in CEO’su Fantastic Four’dan Nefret mi Ediyor?

Evet, hem de öyle böyle değil! Fox’la bir türlü Fantastic Four’un film hakları konusunda uzlaşma sağlayamayan Marvel CEO’su Isaac Perlmutter, 2015 Mayıs’ta yani yeni filmin çıkmasına aylar kala Fantastic Four yayınlarını durdurdu. Bununla da kalmayıp, Fantastic Four markalı ürünlerin üretim ve pazarlamalarını da büyük ölçüde askıya aldırdı.

Isaac Perlmutter. Hiç öyle çizgi romancıya benzemiyor değil mi? Bence değil de zaten.

Isaac Perlmutter. Hiç öyle çizgi romancıya benzemiyor değil mi? Bence değil de zaten.

Hatta şirket içinde çalışanların masalarında Fantastic Four’la ilgili hiç bir şeyin olmaması emrini de verdiği söyleniyor. Benzer bir inatlaşmaya Fox’un da gitmesi durumunda her iki şirketin de kalın kafalı yöneticileri yüzünden onyılların efsanesi Fantastic Four, yeni nesillerle asla düzgün şekilde tanışamayacak!

20. Hiç Türkiye’de Yayınlandı mı?

Evet. Nisan 1988’de, merhum Ali Recan’ın kurmuş olduğu Alfa Yayıncılık tarafından yapılan “Hangi Marvel?” adlı oylama sonucunda “Kaptan Amerika”yla birlikte “Fantastik Dörtlü” adıyla 20 sayı yayınlandı.

İşte bana vaktiyle Fantastic Four'u sevdiren John Byrne'ın harika çizim tarzı.

İşte bana vaktiyle Fantastic Four’u sevdiren John Byrne’ın harika çizim tarzı.

Seri, hikaye açısından Fantastic Four’la yeni tanışacaklar için harika bir sayı olan Fantastic Four #190’dan başlatılmıştı. Önemli bölümü efsane çizer John Byrne’ın kaleminden çıkan hikayeleri üstünden uzun yıllar geçmesine rağmen hala hatırlar ve o dönemlere yetişebildiğim için kendimi çok, ama çok şanslı sayarım!

21. İzlenesi Bir Çizgi Film Serisi Var mı?

1967 ve 1978’de yayınlanan iki farklı seri var, ancak hiç biri ne kaliteli, ne de ilgi çekici. Bu arada, 1978 yapımı olan seri bir dönem ülkemizde de gösterime girmişti.

Bu iki yapımın yanı sıra, yine ülkemizde çok eski bir dönemde yayınlanan ve aslında Fantastic Four’la alakası olmayan 1979 yapımı bir The Thing çizgi filmi de var.

1994 yapımı, toplam 26 bölümüyle iki sezondan oluşan bir diğer çizgi seri olan Fantastic Four ise ülkemizde Fox Kids adlı kanalda da gösterime girmişti (Bilgi için Metin Akkuş’a teşekkürler).

fantasticfour-14

Ancak günümüz anlatım diline daha yakın olması ve stil sahibi çizimleri de göz önüne alınırsa, 2006 yapımı “Fantastic Four: World’s Greatest Heroes” adlı çizgi diziyi önerebilirim. IMDB notu 6.9 olan ve 26 bölümlük tek bir sezona sahip olan seriyi gönül rahatlığıyla izleyebilirsiniz.

22. Human Torch 1978 Yapımı Çizgi Filmde Neden Yok?

Söz konusu çizgi dizide Human Torch yerine Reed Richards’ın yarattığı Herbie adlı salak bir robot kullanılmıştır.

Yaygın inanışa göre Human Torch, çocuklar ateşle oynamaya özenmesin diye seriye dahil edilmemişti. Oysa ki sebep aslında o dönemlerde Human Torch’un TV’de yayın haklarının başka firmada olmasıdır.

Bildiğiniz gibi; Johnny Storm ilk Human Torch değildi ve orijinal Human Torch’un isim hakları, II. Dünya Savaşı sırasında radyolarda piyes olarak yayınlanmak üzere uzun süreliğine başka yayıncılara kiralanmıştı.

23. Okumaya Nereden Başlayabilirim?

Eğer Türkçe olarak okumak istiyorsanız bu soruya verebilecek tatmin edici bir cevabım maalesef yok. Ülkemizde nedense hiç bir çizgi roman severin pek hoşlanmadığı Fantastic Four’un yayınlanabilme ihtimali ancak güzel bir filminin çekilmesiyle mümkündü. Görünüşe bu hayal 2015 yapımı şu saçma film yüzünden suya düştü.

Future Foundation serisi... Olsa da okusak!

Future Foundation serisi… Olsa da okusak!

Ancak bir şekilde İngilizce yayınları takip edebiliyorsanız 2010 yılında yayınlanmaya başlayan Future Foundation serisinden başlamanızı tavsiye edebilirim. Keşke burada da yayınlansa…

Yorumlar