2018 Ocak Animeleri

2017 yılını arkamızda bırakırken benim gibi anime meraklılarının en merak ettiği konulardan birisi kuşkusuz 2018 yılında karşımıza çıkacak anime serileri olmuştur. Ben de konu hakkında güzel bir derleme yapayım dedim. Her türden anime sever için yine birçok değişik anime 2018’de de karşımızda olacak. Son zamanlarda benzer konuların sürekli işlenmesinden sıkılan anime severler için birbirinden farklı animeler sonunda geliyor. İşte 2018 Ocak animeleri konulu listemiz:

1- Grancrest Senki

Stüdyo: A-1 Pictures
Başlangıç: 6 Ocak 2018

Chaos adı verilen boyuttan gelen şeytani varlıkların tehdidi altında yaşanan bir dünyada, soylular “crest” adı verilen ve insanüstü güçler bahşeden nesneler sayesinde şeytani varlıklarla savaş halindedirler. Lakin soylular birlik olup mücadele etmek yerine daha çok crest, yani daha çok güç için birbirleriyle münakaşa halindedir. Siluca Meletes adındaki genç büyücü de bu iç çekişmeye bir dur deyip soyluları bir araya getirmenin peşindedir.

2- Gakuen Babysitters

Stüdyo: Brains Base
Başlangıç: 7 Ocak 2018

Olayların kahramanı iki kardeş olan Ryuuichi ve Kotarou Kashima’dır. Kardeşlerin anne ve babası ne yazık ki bir uçak kazasında hayatlarını kaybetmişlerdir. İki çocuğu, daha önceden hiç görmedikleri Morinomiya Akademisi’nin müdiresi himayesi altına alır çünkü aynı kazada kendisi de çocuklarını kaybetmiştir. Lakin müdire hanımın kardeşlerin akademide yaşaması için tek bir şartı vardır: Büyük kardeş Ryuuichi akademinin bebek bakım kısmında, bebek bakıcısı olarak çalışacaktır.

3- Karakai Jouzu no Takagi-san

Stüdyo: Shin-Ei Animation
Başlangıç: 8 Ocak 2018

Prensiplerine bir hayli bağlı olan ortaokul öğrencisi Nishikata, sürekli sıra arkadaşı Takagi’nin şakalarına maruz kalır. Günün birinde Nishikata artık yeter der ve tabloyu tersine çevirerek yaptıklarını Takagi’ye ödetmekte karar alır. Nishikata her ne kadar uğraşsa da Takagi’yi alt edemez ve eninde sonunda üstün gelen Takagi olur. Anime, iki ortaokul öğrencisi olan Nishikata ve Takagi’nin komik çekişmelerine konu verecek.

4- Basilisk: Ouka Ninpouchou

Stüdyo: Seven Arcs Pictures
Başlangıç: 09 Ocak 2018

MTV Türkiye döneminde Türkçe dublajla da yayınlanan Basilisk’in devamı olan seri, 10 sene sonrasında geçiyor. Hikaye hakkında henüz detaylı bir bilgi bulunmamakta. 2005 yılında yayınlanan ilk seride Kouga Klanı ve Iga Klanı’nın yeni şogunu belirlemek üzere birbirlerini yok etmek üzerine kurulu amansız savaşına tanıklık ediyorduk.

5- Dame×Prince

Stüdyo: Studio Flad
Başlangıç: 10 Ocak 2018

Bir akıllı telefon oyunundan esinlenerek uyarlanan ama kendi orijinal hikayesine sahip olacak animede küçük bir ülke olan Inako’nun prensesinin başından geçenleri konu alacak. Hikayenin detayı hakkında henüz fazla detay bulunmamakla beraber akıllı telefon uygulamasının Japonya’da bir hayli tutulduğundan bahsetmekte fayda var.

6- Violet Evergarden

Stüdyo: Kyoto Animation
Başlangıç: 11 Ocak 2018

Light Novel uyarlaması olacak olan animede olaylar “Auto Memory Dolls” adı verilen android benzeri makinelerin etrafında dönüyor. İlk başta bir bilim adamı tarafından gözleri görmeyen karısı için yazsın diye yaratılan bu makineler daha sonra yaygınlaşarak insanların hizmetine sunulmuştur. Daha sonradan ise askeri alanda da bu makineler kullanılmaya başlanır ve animede hikayenin fitili ateşlenmiş olur. Animeye de adını veren Violet Evergarden, bu makinelerden bir tanesidir.

7- Death March Kara Hajimaru Isekai Kyousoukyoku

Stüdyo: Silver Link
Başlangıç: 11 Ocak 2018

Light Novel ve manga serilerine sahip olan animede olaylar 29 yaşında bir programcının değişik hikayesini anlatıyor. Ölüm Yürüyüşü’ne mahkum edilen bu programcı bitap düşüp uyumaya karar verdiğinde gözlerini başka bir dünyada açar. Üstüne bir de meteor yağmurundan kaynaklı garip güçlere kavuşunca bu yeni dünyada yeni bir maceraya yelken açar fantastik, harem içerikli macerası başlamış olur.

8- Hakata Tonkotsu Ramens

Stüdyo: Satelight
Başlangıç: 12 Ocak 2018

Animenin geçeceği şehir olan Fukuoka ilk başta sessiz sakin bir şehre benzese de gözlerin görmediği yerlerde suç almış başını gitmiştir. Özellikle şehrin Hakata adlı bölgesi adeta suçluların barındığı bir yuvadır. Katillerden muhbirlere, işkencecilere kadar ne ararsanız vardır. Ve hızla yayılan haberlere göre şehre “profesyonel katil katili” birisi gelmiştir.

9- Overlord 2

Stüdyo: Madhouse
Başlangıç: 23 Ocak 2018

İlk sezonun bıraktığı yerden devam edecek olan animede Aainz Ool Gown’un macerası kaldığı yerden devam ediyor. Seriyi bilmeyenler için kısa bir özet geçecek olursam; olaylar 2138 yılında bir online sanal gerçeklik oyunu olan Yggdrasil adlı dünyada geçiyor. Popüler oyunun serverlerinin kapanma zamanı geldiğinde o sırada oyunda kalan oyuncular oyunda kalmaya devam eder ve NPC karakterleri de duygulara kavuşur bir hale gelir. Ana karakterimiz koca iskelet de bundan istifade ederek sanal dünyanın hakimi olmaya karar verir.

10- Fate/Extra Last Encore

Stüdyo: Shaft
Başlangıç: 28 Ocak 2018

Fate evreninin bir halkası olan Last Encore, Hakuno Kishinami adında bir genç garip ve sanal bir dünyaya gözlerini açar. Hafızasını kaybetmiştir ve nedenini bilmediği bir savaşın ortasında, değeri paha biçilemez bir ödülün peşinde mücadele ederken bulur kendisini: Bir dileği yerine getirmek. Hakuna, enerjik hizmetçisinin eşliğinde hem Holy Grail denilen bu ödülün peşinden hem de geçmişini aydınlatmak için birçok ölüm mücadelesine girecektir.

Yorumlar