Galaktik Savaş Cebinize Geldi! – Star Wars: Galaxy of Heroes

Öncelikle cep telefonu oyunlarına pek de aşina olmadığımı söylemekle işe başlayayım. Favori oyun türümün sıra tabanlı strateji olmasından mütevellit uzun süre bu tür bir oyun aradıktan sonra tam da mobil oyunlardan ümidimi kesiyordum ki, EA bir geldi, pir geldi. Bizlere görüp görebileceğiniz en iyi mobil takım stratejisi oyununu sundu: Star Wars – Galaxy of Heroes!

Star Wars: Force Awakens‘in çıkışına eş zamanlı olarak oyunculara sunulan oyun, başta yeni filmlerin geldiği dönemler olmak üzere düzenli olarak genişledi ve milyonlarca oyuncuya ulaştı. Oyun teorik olarak A New Hope’un (ve Rogue One’ın) bir sahnesinde kısa da olsa görebileceğiniz Dejarik oyunundan ilham alıyor. İki taraf kendi kahramanlarını oyun alanına sürüyor ve hamleler yaparak karşı tarafı mağlup etmeye çalışıyorlar. Oyunumuz ise bu basit formata Final Fantasy oyun serisindeki ATB (Active Time Battle) sistemini adapte etmiş. Bunu da normal ve lider pozisyonundaki kahramanların takıma sıra kendilerinde iken (ve değilken) yaptıkları katkıları ekleyerek öğrenmesi kolay, uzmanlaşması zor bir deneyim sunuyor. Oyunun yeni içerikleri Disney’in kendi canon’una göre çıkarttığı yeni filmleri daha çok takip etse de işine gelen noktalarda bazı Expanded Universe karakterlerine de kendinde yer vermekten çekinmemiş. Darth Nihilus yada HK47 bunlardan ikisi.

Oyundaki tüm kahramanların saldırı, savunma, hız gibi stat’larını arttırabilmek için 3 şekilde geliştirilmesi gerekiyor. Bunların ilki seviye (Level) atlamak. Maksimum 85 seviye var ve seviye atlamayı  rutin görevlerden kazandığınız Kredi’lerle yapıyorsunuz. İkinci gelişim metodu, yıldız atlatmak ki, bu aslında o kahramanı diğerlerinden ayıran ilk şey aslında. Her kahraman takıma alındığında 1 ile 5 arasında değişen yıldızlarla takıma dahil oluyor. Sonraki yıldız için belli sayıda Karakter Kartı toplamanız ve bunu tamamladığınızda da bir miktar Kredi toplamış olmanız gerekiyor. Üçüncü gelişim metodu, Donanım Seviyesi yükseltmek. Her karakterin birbirinden farklı 6 tane eşya gerektiren geliştirme slotu var. Bu eşyaları görevlerden düşürdüğünüzde ve 6 slotu da tamamlayıp sonraki Donanım Seviyesi’ne ulaştığınızda o karakteri hem eskisine nazaran güçlendirmiş oluyorsunuz. Ayrıca o kahramanın daha önce giremediği oyun modlarına sokabiliyorsunuz.

Bunun yanı sıra saldırılar, lider özellikleri ve karakter pasifken ortaya çıkan eşsiz ve özel karakter hamlelerini geliştirmek için nadirliklerine göre 1 ile 5 arasında değişen Yetenek Malzemeleri biriktirmelisiniz. Bunların nadir olanları (Yetenek Malzemesi MK III, Zeta ve Omega) sadece özel görev modlarında düşürülebiliyor. Diğerlerini rutin görevlerden de düşürebiliyorsunuz.

Oyunu sadece bireysel değil, bir lonca kurarak da oynayabiliyorsunuz. Zaten oyundaki tüm öğelere erişmek istiyorsanız oyun bir noktada sizi bir lonca kurmaya yada bir loncaya katılmaya yönlendiriyor. Bir loncada değil de tek başına oynamanın hiçbir anlamı yok diyebilirim. Öte yandan bir lonca üyesiyseniz normalde para ile satılan premium veri kartlarının içeriğindeki karakterlere ulaşmanız biraz daha kolay olabiliyor.

Rutin Görevler

Oyunda birçok farklı görev modu var. Bu görevleri yerine getirmek için size iki farklı enerji veriliyor. Karakter Enerjisi ve Kantin Enerjisi. Karakter Enerjisi’ni Aydınlık Taraf ve Karanlık Taraf olarak ayrılan, toplamda 9 kademeli  oyun alanından çeşitli ödüller düşürmek için kullanıyorsunuz. Aydınlık Taraf görevlerinde sadece Aydınlık, Karanlık Taraf görevlerinde sadece Karanlık Taraf kahramanlarını kullanabiliyorsunuz., onun dışında bu modun birbirinden hiçbir farkı yok. Bu iki modda da oyunun genelinde olduğu gibi 5 üyeden oluşan bir takımınız var. Lider olarak yerleştirdiğiniz karaktere uyumlu olarak takımınızı belirlemelisiniz. Takımınızın tamamı sağ kalırsa, o görevin zor modunu serbest bırakıyorsunuz ki, sadece zor modda nadir eşyalar ve karakter kartları düşürebiliyorsunuz.

Şimdi diyeceksiniz ki, “ben her sefer o eşyayı düşürmek için 4-5 dakika o görevi mi yapmak zorundayım?”, elbette hayır. Oyun size görevlerde başarılı oldukça Simülasyon Çipleri veriyor. Eğer bir görevi zor modda en az bir kez zaiyat vermeden bitirdiyseniz sonraki hiçbir seferde  o görevi oynamanıza gerek yok. Simülasyon butonuna basıp en fazla 24 saat içinde 5’lik olmak üzere, görevin bonuslarını toplayıp çıkabilirsiniz. Aklınızda tutmanız gereken nadir eşyaların yada nadir karakter kartlarının her simülasyonda illa çıkmayabileceği. Yani bir şans faktörü de mevcut.

Kantin Savaşı

Oyundaki Kantin Enerjisi ise 8 aşamalı Kantin Savaşı modunda kullanılıyor. Bu modda hem Aydınlık hem Karanlık Taraf kahramanları bir arada kullanılıyor ve 5 yerine 6 kişilik takımlar kuruyorsunuz. 6. üye arkadaş olarak eklediğiniz kişilerin takımlarındaki rastgele bir kahramandan seçiliyor ve o kahramanın lider özelliği de takımınızdaki liderle birlikte oyuna dahil ediliyor. Bu moddaki görevler de normal görevlerde olduğu gibi zor modda düşen nadir kahrama kartlarını ve nadir eşyaları düşürmeye dayalı. Ama düşman dalgası sayısı iki kat daha fazla. Neyse ki, arkadaşınızdan yardıma gelen kahraman ölse bile takımınızın geri kalanı sağsa o Kantin Savaşı’ni zor modda bitirmiş sayılıyorsunuz. Kantin Savaşı modu aynı zamanda diğer hiçbir modda verilmeyen Kantin Savaşı Jetonları kazanmanızı sağlıyor. Bu jetonlar da her ayda bir içeriği değişen nadir karakter,  eşya ya da gemi parçalarına erişmenizi sağlıyor.

Manga Arenası

Oyun geliştirdiğiniz manganızı bir noktadan sonra başka oyuncularla savaşmaya sizi yönlendiriyor. Enerji gerekmeyen bu modda günde minimum 8 dakika aralıkla toplamda 5 kez başka bir oyuncuya saldırabilirsiniz (Günlük görev bonuslarını toplamak için günde en az 2 saldırı yapmanız gerekiyor). Bu modda 5 dakikalık bir süre sınırı var ve zaferleriniz istatistik olarak listeye yansıtılıyor. Zirveye yaklaştıkça her akşam saat 19.30’da Manga Arenası Jetonu kazanıyorsunuz. Bu jetonlar da her ayda bir içeriği değişen nadir karakter,  eşya yada gemi parçalarına erişmenizi sağlıyor.

Yorumlar