2010-14 Yılları Arası En İyi Çizgi Roman Yazarları

Geçtiğimiz günlerde CBR’ın her dört senede bir yaptığı, en iyi yazar ve çizerler anketi sonuçlandı. Rastgele seçilen çizgi roman okuyucularına anketler gönderildi ve oy kullanmaları istendi. Anket sonucunda yazarların puanı, her birincilik oyuna 10, ikincilik oyuna 9, üçüncülük oyuna 8 puan verilerek hesaplandı.  Oylama sonucu en çok puanı toplayan, en iyi on Çizgi Roman Yazarları’nı sondan geriye sıralayalım bakalım:

10. Geoff Johns

1182 puan (12 Birincilik Oyu)

Johns, ağırlıklı olarak DC’de yazar ve DC’nin en iyi yazarları arasında kabul edilir. Onu en çok ünlü yapan çalışması, Green Lantern üzerinedir. Hal Jordan’ı New 52 için yeniden Green Lantern yapmak onun fikridir. Aynı zamanda farklı renkli yüzükler, Green Lantern Corps gibi fikirler de ona aittir.

cbr10

Üstelik yalnızca Hal Jordan’ın değil, Hawkman ve Barry Allen gibi diğer yaşlı DC kahramanlarını da, yeniden “diriltmeye” o önayak olmuş, hatta Aquaman ve Superman serilerine de bir ara el atmıştır.

En bilindik hikayeleri arasında; Infinite Crisis, Blackest Night, Flashpoint ve Forever Evil da vardır.

9. Mark Waid

1420 puan (15 Birincilik Oyu)

Mark Waid’i en çok tanıtan işleri Flash, Kingdom Come ve Superman: Birthright olmuştur. Ayrıca; Captain America ve Daredevil serilerinde de başarılı çalışmaları vardır.

cbr09

Bir dönem Marvel’da çalışmış, Age of Apocalypse’in yazarlarından biri olmuştur. Ayrıca Boom! Studios için de Irredeemable ve Incorruptible serini yazmıştır.

8. Brian K. Vaughan

1628 puan (27 Birincilik Oyu)

Brian Vaughan diğer meslektaşlarının aksine, ününü Marvel ya da DC süperkahramanları sayesinde kazanmamıştır. Onu en çok tanıtan çalışması, Vertigo’dan yayınlanan Y the Last Man olmuştur. Marvel için süper kötülerin, ergen çocuklarının maceralarına odaklanan Runaways serisini yazmıştır.

cbr08

Orijinal konulu projelerde çalışmayı seven Vaughan’ın, diğer işleri arasında Ex Machina, Pride of Baghdad ve Saga da vardır. Ayrıca, yalnızca çizgi romanlarda değil, Under the Dome ve Lost gibi televizyon dizilerinde de yazarlık yapmıştır.

7. Warren Ellis

1649 puan (29 Birincilik Oyu)

İngiliz yazarın alışılmadık bir tarzı vardır. Çizgi romanlarında sosyal meselelere dokunmayı sever ve hikayelerinde transhumanist öğeler vardır (nanoteknoloji, zihin transferi, yarı insan yarı makine karakterler gibi).

cbr07

En çok bilinen çalışmaları arasında; Transmetropolitan, Planetary, Hellblazer, The Atuhority, Red gibi başlıklar vardır.

6. Chris Claremont

2181 puan (53 Birincilik Oyu)

Claremont en çok X-Men üzerinde yaptığı çalışmalarla bilinir. Seri yayından kaldırılmak üzereyken devreye girmiş, yeni bir X-Men takımı bir araya getirmiş, günümüzde X-Men deyince aklımıza gelen karakterlerin çoğunu ya o yaratmış, ya da derinlemesine işleyerek bugünkü popüleritesine kavuşturmuştur.

cbr06

X-Men’e toplamda 13 senesini vermiş; Rogue, Psylocke, Shadowcat, Phoenix, Mystique, Emma Frost, Jubilee, Sabretooth, Gambit gibi karakterleri yaratmış; Storm ve Wolverine’i bugünkü popüleritesine kavuşturmuş; Phoenix Efsanesi, Geçmiş Günler Gelecek, Tanrı Sever İnsan Öldürür, Mutant Katliamı, Inferno gibi hikayeleri yazmıştır. X-Men’den başka Captain Britain, Excalibur, New Mutants ve Wolverine serilerinin de yazarlığını yapmıştır.

Yorumlar