2017 Cosplay Takvimi

Yoğun ilgi üzerine sayılarının artmasıyla beraber etkinlik kovalamak her yıl biraz daha zorlaşmaya başladı. Yılın ilk yarısının belli olan conventionları ve temalarına dair küçük bir liste yaparak hem sevenlerine hem de convention sahiplerine faydam olsun dedim. Konu cosplay olduğundan, liste cosplay’e yer vermeyen etkinlikleri içermemekte. Eksiğim varsa affola. Şimdiden iyi eğlenceler!

YıldızCon 2017

18-19 Mart’ta Yıldız Kampüsü Yemekhanesinde gerçekleştirilecek olan YıldızCon 2017’ye giriş ücretsiz olup, sadece online bir form doldurmanız gerekmekte. Convention Star Wars temalı olup ödüllü hikaye yarışması, FRP masaları, LARP, kutu oyunları, Magic The Gathering, YU-GI-OH! turnuvaları,  Warhammer: Age of Sigmar tanıtım oyunları, TüSOT ekibi ile X-Wing the Miniature Game senaryolu oyunlar, XBOX ve PC’de eski ve yeni Star Wars oyunları oynama şansı, Treasure Hunt, Pop Quiz, Warhammer figür boyama etkinliği  ve Star Wars temalı cosplay etkinliği içeriyor. Ayrıca cumartesi akşamı bir de sürpriz çekilişli kostümlü after party yapılacak.

Event linki için buraya tık.

Türk Japon Gençlik Kültür Festivali 2017

25 Mart’ta Ankara’da Türk Japon Vakfı Kültür Merkezinde gerçekleşecek olan festivalde; Anime yönetmeni Seiji Mizushima ile söyleşi (Fullmetal Alchemist, Mobile Suit Gundam 00, Shaman King vs.), cosplay yarışması, karaoke yarışması, achievement game, Shogi – Origami ve Shodo workshopları, 10 dakikada Japonca kursu ve daha nice etkinliğe yer verilecek.

Event linki için buraya tık.

HüCon’17

1-2 Nisan’da Ankara Hacettepe Üniversitesi Beytepe kampüsünde gerçekleşecek olan HüCon’da cosplay yarışması da yapılacak. Henüz açıklanmayan etkinlik haberleri için event sayfasına göz atmakta fayda var!

Event linki için buraya tık.

ConBo’17

1-2 Nisan’da Boğaziçi Üniversitesi Güney kampüsünde gerçekleşecek olan ConBo’ya giriş ücretsizdir, ancak event sayfasından ulaşabileceğiniz bir kayıt formu doldurulması zorunludur. Etkinlikte, Cosplay yarışması, büyükler için çocuk oyunları, panayır oyunları, retro oyunlar, boardgame masaları, fantastik rol yapma oyunları, gerçek macera oyunları, oyun teorisi uygulamaları
ve bir de kapanış partisi yer alıyor.

Event linki için buraya tık.

Athena – Reilena Cosplay

Metucon 2017 Norse

22-23 Nisan’da Ankara ODTÜ Kafeteryada 21.si düzenlenecek olan MetuCon, Norse teması ile onurlu katılımcılarına Valhalla kapılarını sonuna kadar açmakta ve bu kutsal yolda birlikte yüreyecek herkesi beklemekte. MetuCon dahilinde, canlandırmalı ve masaüstü rol yapma oyunları, bilimkurgu ve fantastik kitap stantları, fantastik sanatlar atölyesi, nerd quiz, interaktif görevler, kostümlü parti, kostüm yarışması, kutu oyunları, figür boyama ve maket yapımı stantları, zar ve oyun malzemeleri standı, e-spor turnuvaları ve birçok etkinlik gerçekleştirilecek.

Event linki için buraya tık.

İzmirCon’17

29-30 Nisan’da İzmir Tepekule Kongre Merkezi’nde yapılacak olan İzmirCon’un teması Mitler ve Efsaneler. Bu yılki İzmirCon’da FRP masaları, ödüllü cosplay yarışması, karton kutu savaşları, board game turnuvaları, temaya uygun atölyeler (zincir zırh yapma, kilden figür yapma gibi), minyatür savaş oyunları tanıtımları ve daha birçok etkinliğe yer verilecek.

Event linki için buraya tık.

Kunvention’17 Mythology

29-30 Nisan’da Koç Üniversitesi Sosyal Bilimler Fakultesi avlusunda gerçekleşecek olan KUnvention, Mitoloji temalı FRP’lere, kutu oyunlarına, workshoplara, hazine avı ve Age of Mythology turnuvası gibi aktivitelere yer verecek.

Event linki için buraya tık.

E-Game Show Oyun Fuarı

11-12-13-14 Mayıs tarihlerinde Hacettepe Üniversitesi Beytepe Kongre Merkezinde gerçekleşecek olan E-Gameshow’da; Kristal Piksel ödülleri verilecek, After Party, turnuvalar, büyük takımların gösteri maçları, DJ performansları, konserler, cosplay yarışması ve kişisel performanslarla birlikte birçok etkinlik gerçekleştirilecek.

Event linki için buraya tık.

Özetleyecek olursak:

Tarih Etkinlik
18-19 Mart YıldızCon 2017
25 Mart Türk Japon Gençlik Kültür Festivali 2017
1-2 Nisan HüCon’17
1-2 Nisan ConBo’17
22-23 Nisan Metucon 2017 Norse
29-30 Nisan İzmirCon’17
29-30 Nisan Kunvention’17 Mythology
11-14 Mayıs E-Game Show Oyun Fuarı

Dramasız, havalandırmalı, kazasız belasız nice etkinliklere..!

Yorumlar