Chaos in the Old World: Warhammer Fantasy Dünyasında Filler Tepişirken

Peki bu tekerleği döndürmek için ayrı hedefler ne? Özetle Nurgle, Slaanesh ve Tzeentch haritadaki belirli özellikleri taşıyan bölgeleri çürüterek tekerlerini döndürürken, Khorne kan dökerek döndürüyor. Bu durumda diğer 3 tanrı birbiriyle nispeten barış içinde takılabilirken, Khorne hem güçlü birlikleriyle ortamın polisliğini yapıyor, hem de diğer tanrıların da savunmayı çok boşlamamasını sağlıyor. Anlayacağınız oyunu 3 kişi oynamayı seçerseniz, sakın Khorne’u dışarıda bırakmayın.

Söz konusu tekerlekler.

Söz konusu tekerlekler.

Hazır tanrılardan bahsetmişken oyunun genişletme paketi olan “The Horned Rat”e değineyim. Bu paket 5. kaos tanrısını oyuna katıyor, Skaven adlı fare adamların tanrısı Horned Rat olarak. Yine tüm yetenekleri diğer oyunculardan farklı olan farelerin hedefi de bol bol bölge domine etmek. Yalnız kirletmeyi hedeflediğiniz halkın tanrısı olmadığı için dünyaya çürüme (corruption) yayamayan boynuzlu sıçan ve fare hizmetkarları, bölge çökertmeleri sırasında orada bizzat mevcudiyet göstererek puan sömürüsü yapabiliyorlar. Khorne kadar olmasa da savaşçı bir oyun stiline sahip diyebilirim. Ayrıca tüm diğer tanrılar için farklı yetenek destesi ile birlikte gelen bu genişleme paketini mutlaka tavsiye ediyorum.

Oyundaki tanrıların tümü de yukarıda saydığım 3 farklı kazanma yolunun tümü için makul stratejiler ve bunların hibridlerini geliştirebiliyorlar (1 istisna ile – Nurge’ın tekerlek ile kazanması çok zor). Oyuncuların oyun stiline, şansına, haritadaki konumlarına ve hatta kimlerle anlaşma yoluna gidip kimlerle inatlaştıklarına göre stratejiler değişiyor ve çok sayıda farklı senaryo ile karşılaşabiliyorsunuz. Eğer her oyuncu, her seferinde aynı tanrıları alıp, aynı şekilde oynama yoluna gitmezse oyunun tekrar oynanabilirliği çok yüksek. En güzeli de, en bariz stratejilerden ziyade, en tuhaflarının oyun kazandırabiliyor olması.

Warhammer evrenine çok hakim olmayan ben bu oyunu çok sevdiysem, biraz stratejiye hayır demeyen tüm oyuncuların da seveceğine eminim. Yarın bir gün oyunun baskısının bitme ihtimali yok değil, o yüzden elinizi çabuk tutun ve suyu çıkana kadar eğlenerek oynayacağınız bu oyunu kaçırmayın derim.

Boardgamegeek’te 67. sırada olan Chaos in the Old World, 3 ila 5 oyuncu ile oynanıyor ve öğretmek hariç oyuncu başına yarım saat kadar sürüyor.

Yorumlar